Archieven

Meneer Anton in de Vaardigheid M 27 mei 2018

Meneer Anton is back on track

Na een half jaar puzzelen en dokteren, omdat Meneer Anton niet fit was, lijkt hij nu weer de goede kant op te gaan.
Vandaag 2 x vaardigheid M gestart. De snelheid was er gelukkig weer, hij trok goed aan. Nu de afstemming met sturen nog.
omloop 1 4 balletjes en omloop 2 2 balletjes.

Maar we zijn blij: Meneer Anton doet het weer.

 

Share
Dit bericht is geplaatst op 27 mei 2018, in Anton, Nieuws.

Hoe vind je een weide slot dat Haflingerproof is?

Janouk en ik zijn het niet eens over het aantal uur dat een Haflinger per dag op de wei mag. Ik vind 4 uur genoeg. Janouk vindt 4 uur te weinig.

Meneer de Slotenmaker, wij zoeken een “haflingerproof” schuifslot op het hek naar de wei vanuit de paddock. Eentje die Janouk niet open kan krijgen.
Die hebben wij voor uw mevrouw. Dit Hightech schuifslot krijgt een paard echt niet open. Echt niet. Je moet de schuif eerst draaien, dan schuiven en dan weer draaien en weer schuiven.
Niet handig voor de mens om het hek te openen met een paard aan de hand. Maar Haflingerproof dus.
Nou, doe die dan maar. Dan plaatsen wij het slot aan de achterkant van het hek, om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Het duurt even voor Janouk het door heeft, maar kijk…………het hek is toch weer open en daar loopt ze op de wei op eigen initiatief. GRRRR

En de hightech schuif zit inderdaad nog dicht, die heeft ze niet open gekregen. Was ook niet nodig. Als je met je lieftallige Haflingerlijf de paal aan de andere kant uit de grond duwt,
dan zit de schuif niet meer vast in het slot op de andere paal. Zo kan het dus ook. Hek toch open en Haflinger op de wei.

Nu zit er dus een fietsenketting om het hek en de paal, om de andere paal op zijn plaats te houden, het hightech slot op het hek en voor de zekerheid toch ook maar een extra touw om het hek en de paal.

Fort Knox om Janouk van de wei te houden op de uren dat ze geen toestemming heeft om op de wei te lopen.

Share

Weer in de maling genomen door draak Janouk

Het is lente en de paarden mogen weer op de wei. We laten ze langzaam wennen aan het rijke voorjaarsgras. Dus ze mogen steeds ietsje langer buiten. kleinVandaag mogen ze een uur op de wei. Natuurlijk veeeeel te kort.

In een ideale wereld roep ik de paarden en zij komen aan rennen vanaf de wei en gaan elk hun eigen stal in.

Maar in mijn haflinger wereld natuurlijk niet. Ik roep de haflingers en probeer ze te verleiden door te rammelen met een emmer overheerlijke brokjes. Meneer Anton kijkt op en draaft in een rustig tempo mijn kant op. So far so good. Ineens zie ik in de verte Janouk aan komen galopperen. Ik denk nog: “Goh, de wonderen zijn de wereld nog niet uit”, want Janouk neemt normaal altijd alle tijd om te komen.

Janouk snijdt Meneer Anton de pas af en blokkeert de doorgang van de wei naar de stal.  Ze komen op 3 meter van mij tot stilstand. GGRRRR ik kijk Janouk boos aan en waarschuw haar. “Als jij Meneer Anton overhaalt om met jou mee terug te rennen naar de wei, dan word ik echt boos”.   Janouk kijkt mij heel stout aan: “o, o, o, wat ben ik bang, dus niet”.  Ze rent hard hinnikend en bokkend weg. Ik probeer nog hard rammelend met de biks in de emmer om Meneer Anton bij mij te lokken. Uiteindelijk gaat de liefde van de man toch door de maag, zeggen ze. Maar Janouk’s gehinnik was overtuigender en weg is Meneer Anton. In volle galop achter de in de verte verdwijnende Janouk aan.

GGGGRRRR daar sta ik dan: boos stampend op de grond met mijn emmertje biks te rammelen en te kijken naar de steeds kleiner wordende achterkanten van die blonde monsters.   Zuchtend haal ik de halsters en haal Meneer Anton op in de wei. Hij laat zich gemakkelijk vangen en ik breng hem weer naar stal. Dan weer terug om Draak Janouk te vangen. Die staat natuurlijk helemaal achterin de wei, in de uiterste hoek. Met haar ogen dicht verstopt achter een grasspriet, want als zij mij niet ziet, zie ik haar natuurlijk ook niet.

Als ik er eindelijk ben, klop ik op haar voorhoofd “hallo, hier ben ik, Draak”.  Ze doet voorzichtig haar ogen open. Dan legt ze heel lief haar hoofd op mijn schouder en knort zachtjes. Ik smelt. Sukkel die ik ben, want ik weet dat ik weer in de maling wordt genomen. Ze loopt heel langzaam achter mij aan naar stal. Heel langzaam, om de tijd op de wei zo lang mogelijk te maken.

 

 

Share

Fotoshoot Meneer Anton maart 2017

Tijdens een workshop Paarden fotograferen van Hypofocus is Meneer Anton uitgenodigd als model.

Super blij met de mooie foto’s

De fotos zijn gemaakt door Cyn Schotvanger, Rose Tijms en Roanna Braam olv Hypofocus.

Meneer Anton

anton 18

Meneer Anton maart 2017

Meneer Anton maart 2017

Meneer Anton 2017

Meneer Anton 2017

anton 13

anton 9

anton 14

anton 10

anton 15

anton 18

Meneer Anton maart 2017

Meneer Anton maart 2017

 

 

 

 

 

Share

Working Equitation met Milka koe

Je moet toch wat om de working equitation training aan te passen aan de natuurlijke habitat van de Haflinger.

In de working equitation is een onderdeel het ringsteken op een zwarte stier, zoals de Bodega stier uit Spanje.

Maar in het land van Haflinger, Tirol,  zijn geen zwarte stieren, maar natuurlijk wel

MILKA koeien.

Dus Crea met Bea. De Zwarte trainingsstier omgetoverd als Milka koe

The making of The Milka Koe

milka-zwart

Eerst de Bodega stier uitzagen

Dan Milka koe intekenen

Dan Milka koe intekenen

Milka paars is niet lelijk

Milka paars is niet lelijk

 

milka-drogen

 

 

 

milka-en-janouk-wind

Janouk maakt kennis met Milka koe

 

 

milka-klaar

Milka is klaar

Share

1e mini Marathon voor Meneer Anton

Meneer Anton is echt een stoer mannetje met een fijn karakter en nu klaar om echt aan het werk te gaan. Tijd voor zijn eerste mini marathon. Hij laat zich prima sturen in het parcours en blijft goed aantrekken. Top. Heel blij mee.  En nog belangrijker: hij vindt het leuk. Paul ook.

1e omloop binnen de tijd 1 balletje eraf en tweede omloop foutloos binnen de tijd.

 

 

Meneer Anton in Hoofddorp

Meneer Anton in Hoofddorp

 

Meneer Anton

Meneer Anton

Share

1e Menwedstrijd Meneer Anton 3 april 2016

Grote dag voor Meneer Anton vandaag: zijn eerste echte menwedstrijd L dressuur en L vaardigheid.

Meneer Anton met de Baas: klaar voor de strijd

Heel veel te leren, te kijken en te ervaren, maar hij heeft zich heel goed gedragen. Hij keek zijn ogen uit; concentratie en constante aanleuning waren ver te zoeken. Maar hij is binnen de witte hekjes gebleven en de goede kant opgelopen.

Jury vraagt: is Meneer Anton nog een echte Meneer?

Jury vraagt: is Meneer Anton een echte Meneer nog?

Jury vroeg na afloop: Is Meneer Anton nog een echte Meneer? Hij is zo druk met van alles.   Wij: Jazeker, een echte Meneer, maar er hangt niets meer onder te bungelen, al denkt hij zelf van wel.  haha Beide jury’s vonden hem een belofte voor de toekomst. Er is nog wel wat werk aan de winkel, maar dit is een hele goede.   TROTS

L dressuur: 1e proef  180 punten en 1 winstpunt en 2e proef 177,5 punten.

Terug bij de trailer

Terug bij de trailer

In de vaardigheid had Meneer Anton Janouk haar gouden springschoenen aan. Het heeft nog niet geholpen om foutloos rond te komen. Hij heeft beide parcoursen voltooid, iets buiten de tijd. 1e omloop 3 balletjes en in de 2e omloop ook 3 balletjes. Rechtuit in de hindernis is nog een dingetje: er zijn nog zoveel andere leuke dingen om naar te kijken.

Paul heeft wel eerder lijntjes thuis met hindernissen geoefend, maar een heel parcours had Meneer Anton pas 1 keer gezien.

Meneer Anton denkt het over: hij weet het nog niet zo

Meneer Anton denkt het over: hij weet het nog niet zo

Nu lekker door trainen en op naar de Marathon van Amsterdam.

Share

Clinic Meneer Anton met Theo Timmermans

Vandaag heeft Meneer Anton veel geleerd van Theo Timmermans en Paul nog meer tijdens de clinic op de Haarlemmermeerse Bosmanege. Theo Timmermans is internationaal vierspanrijder en heeft veel internationale successen geboekt. Hij maakt deel uit van het Gouden Nederlands team op de Europese en Wereldkampioenschappen. Een hele eer om met hem te mogen werken aan Meneer Anton.

Vooral gewerkt aan een constantere aanleuning en groter draven: meer ruimte pakken in draf. Na het nodige Haflingerprotest ging Meneer Anton super marcheren. Heel blij met de resultaten. Wat kan hij gaan. We hebben het nodige huiswerk ontvangen, waar we rustig mee aan het werk gaan. De basis is nu gelegd: nu uitbouwen richting de wedstrijdsport.

Meneer Anton bemoeit zich er even mee

Meneer Anton bemoeit zich er even mee

En hij is er klaar mee: interessantere dingen in de verte

En hij is er klaar mee: interessantere dingen in de verte

Overleg op hoog niveau

Overleg op hoog niveau

Naoverleg met de Baas

Naoverleg met de Baas

 

Theo´s conclusie: Meneer Anton is een hele goede menpony!  Trots op Meneer Anton

Share

Janouk leert Meneer Anton diep buigen

Briljant. Hahaha
“Janouk is nu van jou en Meneer Anton is van mij”: heeft Paul gezegd. “Ik wil niet dat jij hem leert buigen, Spaanse pas, nee schudden of andere circus trucjes. Dit is een sportpaard. Mijn sportpaard!”.

Haha maar hij had dat niet tegen Janouk gezegd.

Ik laat net Janouk buigen op commando in haar stal en tegelijkertijd zie ik Meneer Anton ook spontaan heel diep buigen in zijn stal.
En daarna heel triomfantelijk kijken of hij nu ook wat lekkers krijgt. Haha

Arme Paul, stiekem toch een circuspaard in wording.

Ik heb het niet gedaan. Het was Janouk. Echt waar

Share