Archief | mei 2017

Hoe vind je een weide slot dat Haflingerproof is?

Janouk en ik zijn het niet eens over het aantal uur dat een Haflinger per dag op de wei mag. Ik vind 4 uur genoeg. Janouk vindt 4 uur te weinig.

Meneer de Slotenmaker, wij zoeken een “haflingerproof” schuifslot op het hek naar de wei vanuit de paddock. Eentje die Janouk niet open kan krijgen.
Die hebben wij voor uw mevrouw. Dit Hightech schuifslot krijgt een paard echt niet open. Echt niet. Je moet de schuif eerst draaien, dan schuiven en dan weer draaien en weer schuiven.
Niet handig voor de mens om het hek te openen met een paard aan de hand. Maar Haflingerproof dus.
Nou, doe die dan maar. Dan plaatsen wij het slot aan de achterkant van het hek, om de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Het duurt even voor Janouk het door heeft, maar kijk…………het hek is toch weer open en daar loopt ze op de wei op eigen initiatief. GRRRR

En de hightech schuif zit inderdaad nog dicht, die heeft ze niet open gekregen. Was ook niet nodig. Als je met je lieftallige Haflingerlijf de paal aan de andere kant uit de grond duwt,
dan zit de schuif niet meer vast in het slot op de andere paal. Zo kan het dus ook. Hek toch open en Haflinger op de wei.

Nu zit er dus een fietsenketting om het hek en de paal, om de andere paal op zijn plaats te houden, het hightech slot op het hek en voor de zekerheid toch ook maar een extra touw om het hek en de paal.

Fort Knox om Janouk van de wei te houden op de uren dat ze geen toestemming heeft om op de wei te lopen.

Share