Meneer Anton loopt weer voor de koets 4 juli 2020

Heel spannend. Heel blij en voorzichtig tegelijk.

Meneer Anton is heel fit de laatste maanden en wil zo graag wat doen. Hij is brutaal en rent en bokt door de wei. 

*\%/*

 hij moet nodig een uitdaging hebben.

Afbeelding

Stap 1. Een maand terug begonnen met tuig opleggen en er achter lopen met lange teugel. Dat ging boven verwachting goed. En ook de volgende dagen geen reactie in zijn lijf. 

<<)

Stap 2. Vier weken terug op de wei ingespannen voor de enkelspan koets en vijf minuten gestapt. Dat ging helemaal geweldig. Super emotioneel moment voor ons. Hahah wij traantje 

<3

 wegpinken en hij stoer rondstappen
Twee dagen later opnieuw 10 minuutjes voor de koets stappen. Ook goed en geen reactie in het lijf.

Afbeelding

Stap 3. Drie weken terug vrijdag avond. Mee naar de les om even samen met instructeur te kijken wat hij vindt hoe Anton loopt en extra hulp aanwezig bij het eerste draven.

…….. en boven alle verwachting. 

*\o/*
*\o/*

Meneer Anton draafde zo weg. Helemaal blij.

Het vaardigheidsparcours stond er. Hahah hij was ooit nummer 3 van Nederland vaardigheid klasse M, dus. Makkie, ook na 2 jaar pensioen.
Even 20 minuutjes gestapt en gedraafd.

Kijk en geniet mee van Meneer Anton voor de eerste keer draf in twee jaar voor de koets.

Stap 4. Na 2 dagen rust is zijn lijf nog steeds goed en geen reactie in het lijf. Dus we hebben besloten dat we hem voorzichtig gaan optrainen. We kijken per dag. We zien wel. Doel is op zondag lekker rondje bos met de koets uiteindelijk.

We hebben voor hem hoefschoenen aan laten meten door Dennis van Stal Denci hier op bokt. Ijzers durven we nog niet aan, (iets met vertrouwen 

:D

 ) want als het niet lukt moeten de ijzers er weer af en heb je weer zo’n periode brokkelhoeven.

Het ziet er naar uit dat de artrose op de verschillende rug wervels aan elkaar vastgegroeid zijn?? Dat zie je bij dissecties wel vaker, dat wervels vast groeien. Is dat bij hem ook zo? Geen idee.

In ieder geval heeft hij geen pijn meer. Hij knarssetandt niet meer, staakt niet meer, ligt niet meer veel, is goed regelmatig en heeft praatjes voor 10.

We gaan hem niet buigen of stelling vragen, geen dressuur houding meer vragen, maar gewoon zijn eigen houdinkje laten zoeken en eigen tempo. De compensatie die hij na 2 jaar rust gevonden heeft, werkt voor hem. Dus geen massage, fysiotherapie niks. Geen sportpaard, maar wel een recreatiepaard misschien.
En als hij aangeeft dat het zo niet werkt, dan gaat hij weer met pensioen.

Inmiddels 3 weken verder loopt hij 3 x per week 3 km voor de koets. Opbouwen. Haha hij houdt er een flink tempo in. Hij vindt het geweldig buiten. Het houdt hem bezig.

We longeren hem niet:teveel belasting op de volte. Onder het zadel doen we ook niet meer. Maar dit koetswerk lekker rechtuit gaat prima.

Emotioneel, want we hadden nooit gedacht dat hij weer mee zou kunnen.

Afbeelding

Share